Hibrid terepjáró és olcsó kisautó a Mitsubishitől

Mitsubishi a Tokiói Autószalonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A két éve bemutatott hibrid terepjáró frissített változatát és új városi kisautóját állítja ki a Mitsubishi Tokióban.

Két újdonsággal jelentkezik a Mitsubishi Tokióban, egyikük a Mirage nevű kis városi autó, másik pedig a PX-MiEV II tanulmány frissített változata.
Az új Mitsubishi Mirage (mely nevet egyébként korábban a Colt viselte hazájában és a tengerentúlon) 3,7x1,67x1,49 méteres, ötajtós ferdehátú kisautó. Dimenzióival hosszabb és szélesebb, de egy centivel alacsonyabb a Kia Picantónál - ám belső méreteivel nem a legkisebb kategóriában, hanem egyel feljebb, a Kia palettájánál maradva például a Rio konkurense kíván majd lenni. A koreaiak egyébként nem állnak messze a Mirage-tól, hiszen annak oldalfala erőteljesen a Hyundai i20-asról másoltnak, orra pedig Fiat Puntósnak tűnik. Takarékos hajtását egyliteres, háromhengeres, start-stop rendszerrel ellátott benzinmotor adja, fogyasztása 3 l/100 km alatt várható. Először Thaiföldön lép majd piacra 2012 márciusában, majd év vége fele Európában is megjelenik.
Hirdetés


A PX-MiEV II a 2009-es Tokiói kiállításon bemutatott PX-MiEV tanulmány továbbfejlesztett változata. A kompakt terepjáró tanulmány négykerék-hajtását két i-MiEV elektromotor és egy hagyományos benzinmotor dobja össze, az együttes erő kiemelkedő menetteljesítményekre képes. Állítólag kombinált fogyasztása 1,5 liter 100 kilométerenként, elektromos módban 50 kilométert képes megtenni, összesített hatótávja pedig 800 km körül alakul.
Rajtuk kívül a Minicab-MiEV kishaszonjárművet és az Outlander Sportot is kiállítja a december 3-án nyíló szalonon, Tokióban a Mitsubishi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?