Hivatalos! Jön a Nissan Leaf Nismo

A Nismo felpiszkálja a második generációs Leafet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kacérkodtak már korábban is a gondolattal, de csak a második generációs Leaf-ből készül el a Nismo tuningos kivitel. Vajon raknak bele rendes motort is?


Hosszú várakozás után végre megismerhettük a világon a legtöbb eladást produkáló villanyautó második generációját, és az új Leaf tartogat még meglepetéseket. Vagyis inkább a Nissan, hiszen egyik rendezvényükön most a modell jövőjét taglalva mutattak egy tanulmányautót, egy fotó erejéig, majd a Tokiói Autószalonon be is mutatták. Az új Leaf Nismót láthatjuk és megerősítették, hogy nem csak tanulmányautó lesz, a tuningolt Leafet bizony piacra dobják.

Hirdetés

Arról nem ejtettek szót, hogy miként hergelték fel az elektromos Nissant a Nismónál, ám az sejthető, hogy a futóművel és a kormányzással bűvészkedtek. Némi extra kilowatt is befigyelhet a villanymotorból, de erről egyelőre korai lenne még beszélni. Az persze már most látszik, hogy a megszokott kiegészítőkkel tennék kívülről izgalmassá. Szóban forog egy további Leaf modell is, E-Plus néven érkezne az erővel és hatótávval is jóval többet tudó Leaf. A Nismóval kapcsolatban persze titkon mi is reméljük, hogy akkora poénra fűzik fel, mint anno a Juke-R-t, és minimum egy autó erejéig beerőszakolják az alaphangon 570 lovas V6-os motort a vasaló formájú villanyautóba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?