Hivatalos: jönnek a BMW CSL modelljei

Még keményebb M-es BMW-k érkeznek a piacra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A bajor gyártó hivatalosan is megerősítette: ismét lesznek CSL modellek, amelyek a gyári M-es változatokhoz képest még keményebb és sportosabb karaktert adnak a tulajoknak.


Frank Van Meel, a BMW M divíziójának vezetője egy interjúban elmondta, hogy a GTS modelleket a CSL fogja váltani. Előbbivel már az M4 esetében találkozhattunk. A CSL modelleket kifejezetten versenypályás használtra szánják, emellett természetesen utcán is lehet majd őket használni. A CSL mellett a már futó CS modelleket is megemlítette Van Meel, amelyekkel szintén lehet pályázni, a CSL-hez képest pedig annyi a különbség, hogy hátsó üléssor is található bennük. A CS kiviteleket az M és M Competition modellek felé pozicionálja a gyártó, amelyből az M4 CS már tavasszal bemutatkozott.
Hirdetés

A fentiektől bővebben egyelőre nem nyilatkozott az M-es vezér, így egyelőre csak sejteni lehet, hogy mely modellek kapják majd meg a CSL változatokat. A SUV-ok valószínűleg ebből kimaradnak, az M3 és M4 komoly esélyes, akárcsak az M5 és az M2 is. Az biztos, hogy jönnek a még keményebb, versenypályára szánt M-es BMW-k, a pontos modellekkel kapcsolatban viszont még várni kell a hivatalos bejelentésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?