Hogy legyen mit törnie Semirnek: új BMW rendőrautók

iDrive-ról kapcsolható a legújabb BMW-ken a kékfény

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW nem csupán sportos, masszív is, győzködi Semir Gerkhan a nézőket, akik Derricktől pedig a márka eleganciáját tanulhatták meg.

Derrick főfelügyelő vagy esetleg Semir Gerkham? Mindegy, ki tapasztja a nézőket a televízióhoz, a bajorok tudják, hogy a zsarus sorozatok népszerűek, s megéri a főszereplőket autóikba ültetni. Nyilván örül a testület is, hogy a szakma hírnevét öregbítendően feltűnnek a kétvesés négykerekűek, s a BMW úgy tűnik, nem csak a filmes megjelenésre ad. Míg a hazai zsaruk jellemzően itthon átalakított, s kevéssé a nehéz fiúk ellen ütőképes autókkal, például Ford Focus kombikkal üldözik a bűnt, tőlünk nyugatabbra bizony nem ritka a prémium-rendőrautó sem.
Most új modellekkel, olyan szintű gyári átalakítással jelentkezik a BMW a hamarosan nyíló lipcsei rendőrautó-seregszemlén, amit nem csak az utólagosan átalakítottakban szolgálók, hanem minden járőr megirigyelhetne. Utólagos kapcsolók helyett iDrive-ról aktiválható a - természetesen LED-es - kékfény és a sziréna is a legújabb BMW-rendőrautókban.
Hirdetés
Mit ajánlanak a bajorok a rendfenntartáshoz? Lipcsébe állítólag az X3-as szabadidő-autóból és az ötös sorozat kombijából készített legújabb variánsokat, valamint a rejtőzködő biztonsági autónak számító, Kojak-lámpás limuzint viszik. Utóbbinak nem a kék villogó a legnagyobb különlegessége, hanem lemezei, melyek állítólag a világ első, VR7-es ballisztikai előírásoknak megfelelő páncélozott limuzinjává teszik.
Ha valamelyik testület utóbbiakból nem tudná elképzelni flottáját, a BMW a 3-as kombijából, s az X5-ből is ajánl rendőrautót, sőt állítólag már készül a rövid távú járőrözéshez, exkluzív helyekre szánt, minap rajtakapott i3 elektromos rendőrgép is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?