Holtan találták Uwe Gemballát Dél-Afrikában

Meghalt a német Porsche-guru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

CSI krimisorozatba illő történet kapott szárnyra Uwe Gemballa személyével kapcsolatban. A világhírű tuningmestert holtan találták Dél-Afrikában.


Bár a rendőrség a nyomozás érdekében szűkszavúan fogalmaz, a német Stern információi szerint a Gemballa-ügy szálai Dél-Afrikából Csehországba vezetnek. A rejtélyes történet 2010 februárjában került nyilvánosságra: a Porsche-átalakításokkal világhírnevet szerző tuningmester, Uwe Gemballa eltűnt, csődbe jutott cégét pedig felszámolták. Mindenki úgy tudta, Gemballa üzleti útra ment Dél-Afrikába, azonban elutazása után nem adott életjelet magáról. A vállalkozás időközben sínre került, Andreas Schwartz és befektetőtársa, Steffen Korbach idén augusztusban új céget alapított a régi néven, de ebben Uwe Gemballának értelemszerűen már nem volt sem üzleti, sem magánjellegű érdekeltsége.

Információk hiányában eddig elvarratlanok voltak a szálak, mígnem a szomorú hír most került bejelentésre: Uwe Gemballa celofánba csavart holttestét megtalálták Dél-Afrikában. A Porsche-guru állítólag 2002-ben került kapcsolatba a cseh szervezett bűnözés egyik kulcsfigurájával, nem kizárva annak lehetőségét, hogy a dúsgazdag Radovan Krejcir autót rendelt tőle, azonban Gemballa messzebbre ment az üzleti lehetőségek kiaknázásában. A rendőrség pénzmosási ügyleteket emleget, de 2009 szeptemberében a hullámok összecsaptak a német üzletember feje felett, valószínűleg nem, vagy nem eleget fizetett, és Krejcir megfenyegette, hogy halott ember. Uwe Gemballa ezek után indult Dél-Afrikába februárban, ahová megérkezvén egy fehér bőrű férfi, valószínűleg Krejcir orosz munkatársa várta a repülőtéren, akivel egy házba mentek. Ezután sokáig nyoma veszett a tuningmesternek, majd telefonon jelentkezett, a családját hívva, hogy sürgősen egymillió dollárra van szüksége, különben megölik. Sajnos, ez a történet nem a filmes forgatókönyvek szerint fejeződött be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?