Igényes analóg luxus, immáron tető nélkül

Íme a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tető nélkül is begurult napjaink legszebb koncepcióautója. A tavalyi kupé technikai tudásával, de még több stílussal tömve hajlított tért.


Nagy meglepetést ígértek a németek a Pebble Beach-i Concours d’Elegance-ra, hát megkaptuk. Ledobta tetejét a Vision Mercedes-Maybach 6 koncepció, a végeredmény pedig épp olyan finom és igényes, mint amilyennek vártuk. Épp egy évvel ezelőtt mutatkozott be a galaxisból 5,8 méret kiharapó sirályszárnyas kupé, amin végre kiélhették magukat a Daimler formatervezői. A Cabriolet is klasszikus, gyönyörű vonalakat kapott, így hosszan elnyújtott orrot, hátratolt kabint és hegyes hajófart mutat, ám tető nélkül még inkább szeretnénk meghajolni előtte. Bitang méretek ide vagy oda, mindössze kétüléses, minek is lenne több, a 24 colos felnik pedig több mint valószínű, hogy nem kerülnek majd gyártásba.
Hirdetés

Már, ha egyáltalán gyártásba viszik a Mercedes-Maybach 6-ot. Túl nagy kár lenne, ha nem tennék. A klasszikust a modernnel gyönyörűen komponálták össze az utastérben is, hiszen míg a volán és a műszerek hagyományosak, addig a kabint körbefutó digitális kijelzők elég diszkós hangulatfényt sugároznak. A hajtás már egyértelműen modern, mindenben stimmel a kupé fivérrel. Négy szinkron villanymotor, hogy minden kerékre jusson. A rendszerteljesítmény így 750 lóerő, a gyáriak szerint 4 másodperc alatt letudja 0-100-at. Méretes akkupakk feszül végig a kabrió test alatt, 350 kW-os CCS gyorstöltőről (mert elvileg már ilyen is van ám) 5 perc alatt 100 kilométert tölthetünk bele. Hatótávját NEDC ciklus szerint 500 kilométerre saccolják, bár utóbbi túl optimista, mint tudjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?