Így bontanak Teslát a tűzoltók

Precíz mozdulatokkal és bivalyerős szerszámokkal bontják föl a Model X-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sose kelljen élesben látnia senkinek, hogyan bontják le körülötte az autót a tűzoltók. Viszont igencsak érdekes kívülről látni, hogyan kapnak szét mondjuk egy új Teslát.


Nem kívánjuk senkinek, hogy átéljen olyan pillanatot, amikor a tűzoltóknak kell kicsomagolniuk autójából. Sokszor viszont nincs más megoldás, ahhoz, hogy a sérültet kivegyék az autóból, ott helyben le kell bontaniuk róla, ehhez pedig rendkívül erős hidraulikus kéziszerszámokat használnak, amik úgy vágják át az oszlopokat, mintha csak egy darab papír lenne. Egy amerikai rendezvényen, ahol a tűzoltók és katasztrófavédők új eszközeit mutatják be, hatékonyan modelleztek egy éles bevetést.
Hirdetés
A szerszámok a Hurst vadonatúj akkumulátoros vágóeszközei, amiből többfélét is alkalmaztak a bemutatón. Két darab Tesla Model X-et kaptak szét a nap folyamán, hogy megmutassák, a legújabb technológiával épített autókra is fel vannak készülve. Ugyanis nem csak úgy random kapják szét a kocsikat a balesetek után, a legtöbb modellt pontosan ismerik. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan, a lehető legkevesebb vágással és a lehető leghamarabb kiszabadíthassák a sérülteket. A Model X speciális hátsó ajtóit is két vágással tudják kinyitni, de a sofőr körül is elbontják a karosszériát. A videóban igaz angolul, de folyamatosan kommentálják a mozdulatokat, mit miért csinálnak éppen a tűzoltók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 19:01
    Permalink

    Én leginkább azt nem szeretném látni amikor egy ilyen líthium ion akkumulátor csomag kigyullad, mint ami benne van. Nyilván készültek rá, hogy ne történhessen ez meg na de Csernobilban is készültek sok mindenre aztán tudjuk mi történt…..

Vélemény, hozzászólás?