Így bukott el a jávorszarvas-teszten a kínai Brabus smart!

Driftversenynek nézte a jávorszarvas-tesztet a smart #1 legerősebb változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szlalom jól ment neki, ám a hirtelen kikerülőmanőver próbáján problémásan viselkedett a smart új, a kínaiakkal közösen fejlesztett villanyautója. Íme a videó, amelyen keresztbe csúszva próbálja elkerülni a bójákat.

Látványos a km77.com legfrissebb jávorszarvas-teszt videója, amelyen a Brabus által kezelésbe vett smart #1 mutatta meg, hogy milyen remekül tud kilinccsel előre csúszni. A Mercedes és a Geely közös fejlesztése ugyanis 434 lóerős rendszerteljesítményt kapott, ám állítólag a futóműhöz egyáltalán nem nyúltak a mérnökök. Ennek a pletykának a valóságalapját nem tudjuk, ám azt a videó alapján is biztosan kijelenthetjük, hogy nem szántak elég időt az átalakításokra. Tovább rontotta az autó esélyeit a Continental EcoContact 6Q abroncs is, ami ugyan valóban kiváló, ha takarékosságról és óvatos, kiszámítható manőverekről van szó, ám egy sportosságra hangolt modellnél legalább ilyen fontos lenne a lehető legjobb tapadás és a kiváló oldaltartás is.
Hirdetés
A fenti tényezők összessége azt eredményezte, hogy a smart #1 Brabus mindösszesen 65 km/órával tudta teljesíteni a tesztet, amelyen a sikerhez legalább 77 km/h kellett volna. A fő probléma az autó farának kitörése volt, a hirtelen mozdulatokra a különböző biztonsági elektronikák beavatkozása ellenére is túlkormányzottá vált, amelyet a sofőrnek kellett korrigálnia. Ráadásul a gyakorlat és a pálya ismerete ellenére is inkább kevesebb, mint több sikerrel tudták a bóják közt tartani az autót a spanyolok. A szlalomnál azonban még az autó előnyére is lehetett fordítani a viselkedését, ráadásul itt a remek gyorsulási értéke is hozzájárult a sikerhez. Mindenképp megéri megnézni az alább látható videót az esetről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?