Így fokozza a közlekedésbiztonságot a Samsung

TV-kkel felszerelt kamionok segítik az előrelátást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerű, de nagyszerű ötlettel rukkolt elő a Samsung. Óriás kijelzőket szerelt a kamionok hátuljára, hogy tovább javítsa ezzel a közlekedés biztonságát.


Argentínában minden órában életét veszti egy ember közlekedési balesetben, melynek 80 százaléka közúton, azon belül is főként előzések során történik. Nem véletlen ez, hiszen a mai napig is azt tanítja a KRESZ, hogy az előzés az egyik legveszélyesebb és legnagyobb odafigyelést igénylő manőver.

Különösen akkor kell nagyobb veszéllyel számolni, ha hosszabb járművet, pl. kamiont előzünk. Mérete lévén sokat takar, nehéz kilátni mögüle és a követési távolság be nem tartása miatt nem mindig látni, hogy halad-e előtte egy másik autó. A Samsung ezeknek a bizonytalanságoknak vetett véget egy innovatív fejlesztéssel, amely során méretes kijelzőket helyeztek a kamionok hátuljára. Ezeken keresztül lehetőség nyílik arra, hogy lássuk, mi történik a jármű előtt, ahogy az alábbi videó is szemlélteti.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?