Így képzeli a Volkswagen a sofőrök nélküli jövőt!

Önvezető tanulmányautót villantott a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szárnyas ajtók, moduláris utastér, (valószínűleg) villanyhajtás, önvezetés - minden ízében futurisztikus a Volkswagen meglepetésszerűen bemutatott tanulmányautója.

A nevem Gen. VolkswaGen - elnézést, de ez a klasszikusból idézett szóvicc villant be először, meglátván a Volkswagen új tanulmányautóját, amelynek a Gen.Travel nevet adták. Egyelőre a valóságtól igencsak elrugaszkodott masináról van szó, amelynek érdekességei már a márkajelzéssel elkezdődnek. Ugyanis nem a szokásos VW embléma díszeleg rajta, helyette a Volkswagen Group felirattal találkozunk úgy elöl, mint hátul. Külsején nem csupán a szárnyas ajtók feltűnőek, hiszen a teljesen függőleges szélvédő is szokatlan, ami valójában egy hatalmas üvegurának tűnő entitás része, ami jól láthatóan elkülönül az autó többi részétől. Ugyanakkor hátsó ablaka meg nincs. Pedig a gyári maszlag szerint a Gen.Travel elmossa a határokat az egyterűek és a szedánok között, a prémium szegmenst megcélozva.
Hirdetés

Az utastér moduláris, tehát többféle felhasználási módra is átalakítható.

Lehet például konferenciaterem, négy különálló, egymással szemben elhelyezkedő üléssel, közöttük asztallal. Aztán lehet még hálószoba, az első üléseket ággyá alakítva. Ráadásul olyan biztonsági megoldásokkal, ami fekvő helyzetben is védi az utasokat. Továbbá lehet családi autó is, kiterjesztett valósággal megspékelve, hogy a gyerekek se unják az utazást, miközben 5-ös szintű önvezető képességgel gurul a jármű. A hajtásláncról azonban nem közölt részleteket a Volkswagen, bár nyilvánvalóan villanyhajtásúnak szánják az egyébként valóban megépült koncepcióautót, amit a közönség szeptember 24-től a Párizsi Autószalonon is megtekinthet. Ugyanakkor a sorozatgyártása nem várható, de bizonyos részegységek visszaköszönhetnek majd a jövőbeli modelleken.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?