Így néz ki a furgon, amit az 1-es villamos zúzott le

A villamos nem játék: mutatjuk, mi lett az Árpád Hídon a villamosbaleset vége

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legkisebb probléma, hogy pótlóbuszokkal kellett közlekedni a BKK utasainak. A kisiklott villamos és a totálkáros kisteherautó fotóit látva egyértelművé válik, hogy miért kell vigyázni a nagy, sárga, kötött pályás járművek közelében.

Délelőtt érkezett a hír, miszerint baleset miatt nem jár(t) az 1-es villamos a Szentlélek tér és a Göncz Árpád városközpont között. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a villamos egy kisteherautóval ütközött és kisiklott. A forgalmi akadály azóta már elvileg megszűnt, ám a dugónál és a pótlóbuszoknál sokkal fontosabb probléma is van az ilyen esetekkel.
Hirdetés
Mindez ugyanis akkor vált igazán érdekessé, amikor megjelentek az első fotók is az esetről: a kisiklott villamos mellett az is látványos, hogy még egy ekkora kisteherautóval sincs biztonságban az ember, ha a síneken közlekedő villamossal ütközik. A furgon sofőrje megsérült, feszítővágóval kellett kiszabadítani a roncsok közül, hogy át tudják adni a mentőknek. Fontosnak érezzük az eset miatt ezredjére is felhívni a figyelmet:

A villamos nem játék, az akár több száz tonnás szerelvény nagyon nehezen tud megállni és nagyon komoly károkat tud okozni teherautókban is, nemhogy személyautókban.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy pontosan hogyan történt a baleset, ám az ütközés - mint szinte minden villamosbalesetnél - biztosan elkerülhető lett volna nagyobb figyelemmel és körültekintéssel. A villamos ugyanis kötött pályán mozog, a sínre hajtani pedig csakis azelőtt érdemes, hogy meggyőződtünk annak biztonságáról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?