Így néz ki a Mazda cipője! Hordanád?

Cipőt is gyárt a Mazda, kimondottan vezetéshez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cipőt viselünk vezetésnél, hiszen a kényelem mellett a biztonság is függhet tőle. A Mazda előrukkolt egy kimondottan a vezetéshez tervezett lábbelivel.

Ha belegondolunk a ló és lovasa filozófiába, amelynek alapján a Mazda MX-5 is készült, akkor nem is áll távol a Mazdától az autó és az ember kapcsolatának további finomítása. Ezúttal a cipőiparba kóstoltak bele, de nem egyedül, hiszen a Mizuno sportszergyártó céggel közösen alkották meg lábbelijüket. A projektet ötlete már évekkel ezelőtt felmerült, ám csak idén jutott el a megvalósításig. A cipő tervezésénél tényleg figyelembe vették, hogy a vezetéshez optimalizálják. Felső részének kialakítása olyan, hogy megkönnyítse a boka mozgását, így könnyebb, kényelmesebb a pedálok között “forgatni”. Emellett a talp anyaga és mintázata biztosítja a megfelelő tapadást, ez ugyebár ismerős lehet az autóversenyzőknek szánt cipőkről is, amelyeket hasonló feltételek mentén alakítanak ki.
Hirdetés
Először sajnos csak Japánban kezdik majd forgalmazni a Mazda cipőjét 2022 márciusától. Ám, ha el is jut hozzánk biztosan nem lesz olcsó mulatság, mert kezdetben közel 100 ezer forintnak megfelelő jent kérne érte a márka hazájában.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?