Így nézne ki a britek kedvenc autója

Montázson szörnyű, ami külön-külön szép

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy angol egyetem 2004 felnőtt megkérdezésével állította össze, hogy is nézne ki a britek kedvenc autója, ha a leginkább kedvelteket gyúrnák össze.


A Privilege biztosítótársaság egy érdekes felmérés megvalósításával bízott meg egy egyetemet: arról kellett faggassák a felnőtt célcsoportot, hogy milyen autódizájnt találnak megfelelőnek, szépnek az Egyesült Királyságban lakók. Rengeteg autó, repülő és egyéb ilyenfajta eszköz bizonyította már az évek során, hogy a briteknek fura az ízlése. Úgy látszik, ez most sem változott, hiszen a képen látható „autócsoda” jönne ki a britek kedvenc külső elemeiből.
Persze ez a félelmetes montázs nem állhatna össze egy egész autóvá, hiszen egyszerűen nem illenének egymáshoz a számos autóról származó alkatrészek, de az biztos, hogy vicces látni ezt, a felmérés alapján készült szörnyet. Az sem meglepő, ha a britekről beszélünk, hogy a dizájnelemek többsége az Egyesült Királyságban gyártott típusokról van.
Hirdetés
A felmérést készítő Stirling Egyetemen Peter Hancock professzort bízták meg azzal a nemes feladattal, hogy feldolgozza a nem kevesebb mint 3800 választ, amit 2004 felnőtt megkérdezésével szedtek össze a leginkább kedvelt modellekről. A megkérdezettek válaszai alapján, így nézne ki a számukra tökéletes autódizájn:
  1. Orr: Aston Martin DB9
  2. Far: Triumph Spitfire
  3. Tetőív: Lamborghini Gallardo
  4. Fényszórók: MINI Cooper
  5. Hátsó lámpa: Audi A1
  6. Ajtók: Rolls-Royce Phantom
  7. Kerekek: Range Rover Evoque
  8. Tükrök: Citroën C4 Picasso


A felmérés persze nyilván fals képeket ad, hiába tetszik ugyanis ezek szerint a legtöbb angolnak az Aston Martin DB9 orra és a Triumph Spitfire fara, a kettő együtt, pláne a közéjük összegyúrt egyéb modell-részletekkel, már nem biztos, hogy annyira tetszetős, sanszosan a válaszokat adóknak sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?