Ilyen Alfa Romeót még biztosan nem láttál: íme a Milano

Szakított az Alfa Romeo a hagyományos dizájnnal, a Milano egy teljesen új irányt képvisel

Eddig minden Alfa Romeo ugyanúgy nézett ki, aztán most itt a Milano, ami teljesen más utat választott. Mutatjuk, mit tud a különc kompakt crossover.

A gyártó állítása szerint a sportosságot hozza vissza Európa legnépszerűbb kategóriájába az Alfa Romeo Milano. A rendhagyó külső mögött egy gyorsnak, játékosnak és kényelmesnek beharangozott, városi méretű crossover lakozik, amely 136 lóerős hibridként, illetve 156 és 240 lóerős villanyautóként is elérhető lesz. Az elektromos változat az 54 kWh kapacitású akkucsomaggal 410 kilométeres hatótávot és 30 perc alatti villámtöltést ígér 10%-ról 80%-ra.
Hirdetés
A beltérben 10,25 colos infotainment képernyőt és prémium anyagokat találunk, itt egy jóval hagyományosabb Alfa Romeo dizájn uralkodik. Nem maradhat el a háromágú sportkormány és a sportülés sem, ám a csomagolás alatt egy praktikus kis crossover lapul. Erről a 400 literes csomagtartó is árulkodik, amely kiegészül egy töltőtartóval is a gépháztető alatt az elektromos változatoknál. A Veloce névre keresztelt csúcsmodell vezetési élményéről egyelőre annyit árult el a gyártó, hogy mechanikus önzáró difit, a kategória legközvetlenebb kormányzását, szélesített nyomtávot és sportfutóművet is kap a 20 colos felnigarnitúra mellé. Odafigyeltek továbbá a tömegre is, a hibrid változat 1305 kilogrammjához képest egyáltalán nem komoly növekedés az elektromos Milano 1545 kilogrammja.
Hirdetés
Az újdonság lokálpatrióta módon Olaszországban válik először rendelhetővé, a csizma területén már a holnapi naptól előrendelhető a Milano. Európa más részein a következő hetekben jelenik meg a weboldalakon a modell, a gyártás várhatóan nyár közepén kezdődik. Árak terén annyit árultak el, hogy a 30 000 eurós indulóárat célozzák a modellel, ami nagyjából 12 millió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?