Ilyen lesz a Genesis GV60, a Hyundai Ioniq 5 prémium tesója

A Hyundai prémiummárkája képeket is mutatott az elektromos Genesis GV60-ról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Stabil alapokra könnyű jót építeni, így valószínűleg nem lesz rossz a Genesis próbálkozása a Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 padlólemezén. Ez lesz a cég első teljesen elektromos platformra épülő járműve.

A Genesis hivatalos fotókat közölt a GV60 elnevezésű elektromos SUV külsejéről és belsejéről. A dedikált EV platformjuk, amit E-GMP (Electric-Global Modular Platform) néven a Hyundainál is megtalálhatunk a Kia EV6-tal és a Hyundai Ioniq 5-tel helyezi rokoni kapcsolatba a GV60-ast. Bár a 60 a legkisebb szám a Genesis kínálatában ez nem teszi kevesebbé a modellt a többieknél, a számozási sémájukkal ugyanis ők a sportoság és az elegancia közötti egyensúlyt igyekeznek jelezni. Minél kisebb a szám, annál sportosabb és agilisebb, minél nagyobb, annál kényelmesebb és elegánsabb az adott modell.
Hirdetés
Ennek fényében a 60 tehát azt jelenti, hogy bár még mindig egy elegáns autóról beszélhetünk, a cég eddigi legsportosabb modellje érkezik. Mindez nem lesz nehéz, ugyanis a platformtárs modellek is igen jó gyorsulási adatokkal rendelkeznek, az EV6 5,4 az Ioniq pedig 5,2 másodperc alatt éri el a 100 kilométeres óránkénti sebességet állórajtból. Nem szabad elmenni a dizájn mellett sem, a gyártó meghatározó stíluselemeként is értelmezhető osztott fényszórók alá került a hűtőrács, ami a sportos megjelenés mellett praktikus is: az utastér alatt elhelyezett akkucsomag hűtéséhez szolgál menetszelet. A lámpákat teljesen körülvevő motorháztetőn egy az eddigieknél vékonyabb Genesis logót láthatjuk, természetesen a beltérben is ezt használták.
Hirdetés
A kormány mögött a márkától megszokott minőség várható a képek alapján, az elegáns műszerfalat a kameratükrök kijelzői szegélyezik. a középkonzolon a kristálygömb irányváltó jelzi azt is, amikor menetkész az autó, de leállítás után a hangulatvilágítás részévé válik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?