Íme a legkisebb Skoda SUV, a Kamiq

Minden részletével bemutatkozott a Skoda Kamiq

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Élőben majd a március elején nyíló Genfi Autószalonon láthatjuk, de a Skoda már minden részletével, teljes alakos fotókkal leplezte le a Skoda Kamiq SUV-t


Folytatja SUV offenzíváját a Skoda. A sikeres Kodiaq és Karoq után ismét lefelé bővül a paletta. A Kamiq nem csak K-val kezdődő és Q-ra végződő modellnevével, hanem dizájnjával és praktikus részleteivel is jól illeszkedik a modellsorba. Alapját természetesen az MQB platform adja, s 4241 mm-es hosszával, 1793 mm-es szélességével és 1531 mm-es magasságával is nagyon közel áll a platformtárs SEAT Aronához, meg persze a VW T-Rochoz is. Viszont nagyobb náluk, így tágasabb utasteret is ígér, csomagtere pedig már biztosan nagyobb, alaphelyzetben is 400, ülésdöntéssel 1395 literes. Mivel opcióként - ahogyan a Karoq esetén is, itt is ledönthető lehet az első üléstámla, amivel 2447 mm-es raktérhossz is nyerhető.
Hirdetés

A Kamiq az első Skoda, ami osztott LED fényszórót kaphat, a full LED fényszórós verziónál a főfény feletti LED sor a gyáriak szerint "ékkőként" húzódik, a ködfények pedig kanyarfényként funkcionálnak. Az utastérben meghatározó a szegmens legnagyobbjának számító 9,2 colos, enyhén a sofőr felé fordított központi kijelző. A műszerblokkot 10,25 colos, Virtual Cockpit névre hallgató kijelző alkothatja. Puha plasztik borítja a műszerfalat és az ajtók felső részét is, utóbbiakra háromféle fényárnyalatot kínáló LED hangulatfény is kerülhet. A Scalahoz mérten 3,7 centivel nagyobb hasmagasságot adó futómű természetesen az átlagosnál magasabbra került üléseket ad, érdekesség, hogy rendelhető lesz adaptív és hangolható lengéscsillapítós sportfutómű is, ami a normálhoz mérten 1 centivel ültetett. Az extrák sorában első-hátsó ülés- és kormánykerékfűtés, valamint távolságtartós tempomat egyaránt elérhető lesz.
A motorpalettán az 1.0 TSI háromhengeres benzinmotor 95 és 115 lóerővel szerepel, a csúcs benzines a 150 lóerős, hengerlekapcsolásra is képes 1.5 TSI. Dízelből az 1.6 TDI 115 lóerővel érhető el, továbbá lesz egy CNG üzemű 1.0 G-TEC verzió is 90 lóerővel. Utóbbi csakis 6 fokozatú kézi váltóval lesz rendelhető, az összes többi motor viszont 7 fokozatú DSG-vel is. Részecskeszűrőt a benzinesek is kapnak, a dízel pedig AdBlue adalékos SCR katalizátort is.
Az infotainment természetesen Apple CarPlay kompatibilis, de arra különféle alkalmazások is letölthetők, s az autó online karbantartás-követést is kínálhat. Holttérfigyelő, tolatókamera és automata reflektor millió egyéb mellett egyaránt elérhető extraként, a praktikus Simply Clever extrák sorát (pl. jégkaparó, kivehető LED lámpás csomagtérvilágítás) immár az ablakmosó-tartály kinyitott állapotában tölcsért formázó sapkája egészíti ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?