Íme, a legújabb BMW Art Car Olaszországból

BMW i8 Futurism Edition - a BMW olasz történelméről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Garage Italia Customs és a BMW Italy egy különleges i8-as készítésébe kezdett, ami a BMW félévszázados olasz történelmét hivatott ünnepelni.


Pont 50 éve, 1966-ban jelent meg az olasz piacon a BMW. A bajor márka ünneplésére egy i8-ast választottak tökéletes alanynak, ami különleges dizájnt kapott. Nem ismeretlenek a BMW múltjában az ilyen furán festett autók, eddig 17 versenyautó lett úgynevezett „Art Car”. A legelső ilyen darab az 1975-ös legendás 3.0 CSL túraautó volt, a legutolsó pedig a 2010-es M3 GT2, ami Le Mansban is indult. Mi sem aktuálisabb, mint a jövőt formáló i8-ast használni a következő ilyen autónak. A Garage Italia Customs az olasz BMW csoport segítségével különleges színeket fóliázott a hibrid sportautóra, bár ez hivatalosan nem Art Car sajnos, helyette Futurism Edition nevet kapott.
Az inspirációt az 1909-es Giacomo Balla által festett „Utcafény” ("Lampada ad Arco") olajfestmény adta. A festmény egy utcai lámpaoszlopot ábrázol a holdfény alatt, és az elektromosság bemutatására/ünneplésére szolgált. A lámpatest által kibocsátott különleges motívumokat használták fel az autó fóliázásához is, hiszen az BMW i8 is az elektromosság által lett különleges és jövőbe mutató. Egyébként a festmény jelenleg a New York-i Modern Művészetek Múzeumában van kiállítva.
Hirdetés
Az i8 Futurism Edition tehát nem hivatalos Art Car, de az üzenete ugyanaz, és talán beveszik a müncheni BMW Múzeum sorába is. Míg a BMW i8 Spyderre még 2 évet kell várnunk, addig az i paletta minden jel szerint 2020 környékén fog növekedni az i5 crossoverrel és 2021-ben egy egyelőre iNext-nek titulált önvezető modellel is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?