Ingyen parkolás szerdától, még olcsóbb benzin péntektől

Pénteken újabb ármérséklést kap a benzin, marad a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A pénteki, ismételt árcsökkentéssel a benzin már egy híján 10, a gázolaj továbbra is csak 3 forinttal lesz olcsóbb, mint a hét elején.

A koronavírus miatti járványhelyzet az életünk minden részét felforgatja, ebből pedig az autózás sem marad ki. Miként arról már a hét elején beszámoltunk, csökkent a Brent típusú olaj ára, ami a hazai piacra is jelentős, 7 forintos benzinárcsökkenést hozott már szerdára, ugyanekkor a gázolaj literára is csökkent 3 forinttal. Orbán Viktor miniszterelnök kedd esti bejelentése alapján szerdától nem csupán az üzemanyagok olcsóbbak, a parkolás is országszerte díjmentes lett - annak érdekében, hogy minél többen választhassák a tömegközlekedés helyett az egyéni autózást.
Hirdetés
Bár nem vagyunk arról meggyőződve, hogy összességében jobb lesz a városlakóknak a jelentősebb forgalom és az azzal járó alighanem fokozódó szmog, de az autósok, pontosabban a benzinnel autózók immár annak is örülhetnek, hogy a Holtankoljak.hu értesülése szerint péntektől újabb 2 forinttal csökken a 95-ös ára, ugyanakkor a gázolajé nem csökken tovább. A 95-ös benzin átlagára így péntektől már 348 forint lesz csupán, a gázolajé marad 15 forinttal magasabban, 363 forintos szinten. A 95-ösnél a heti árcsökkenés így már 9 forintos lesz, a gázolajé marad harmad akkora, a mai 3 forintos mínusz által. Az egyes töltőállomások az átlagárakhoz mérten szokás szerint jelentős, akár literenkénti 50 forintos szórást is mutathatnak, főként az autópályák mentén kell az átlagosnál magasabb árakra számítani. Továbbra is igaz tehát, hogy a tankolás idejénél többet számít annak helye. Ugyanakkor legalább ilyen fontos megjegyezni, hogy az olcsóbb üzemanyag és az ingyenes parkolás ne buzdítson senkit sem fölösleges autózásra, kimozdulásainkat, találkozásainkat érdemes minimalizálni, a városok levegőjét pedig nem tovább rontani az autóhasználattal. A jelenlegi időjárás mellett még mindig legtöbbször kellemes (megfelelően felöltözve) kerékpározni, ami szintén ingyen parkol és az autóhoz képest olcsón "tankolható", sőt akár még gyorsabb is lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.11.05. at 07:24
   Permalink

   A kerékpárosok legnagyobb része maga is vezet autót, ergo fizet valamilyen “úthasználati” adót.
   A kreszt is ismerik, csak kreatívan alkalmazzák.

   Rendszám/biztosítás szerintem fontosabb, mint évi 500 forint súly adó/kerékpár.

   Más: ha így megy tovább, februárra megint 270 körül lesz az üzemanyag, kár, hogy addigra nagyjából senki-sehova.

Vélemény, hozzászólás?