Ismét egy új elektromos Mercedes érkezik hamarosan

A szedánok után egy újabb SUV-ot mutat be rövid időn belül a Mercedes-Benz elektromos részlege

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz EQS SUV változata elég egyszerűen csak SUV néven fog érkezni, a belterét és az álcázott külsejét már láthatjuk.

Tényleg alaposan beindította elektromos terveit a Mercedes-Benz, néhány hónapon belül már a sokadik új elektromos modelljét fogja hamarosan bemutatni. Az EQE és az EQS szedánok után visszatér a villanyautós alapjaihoz a márka, a legelső EQC után ismét a SUV-ok szegmensébe tör be az EQS SUV-val. A modell hivatalos neve ez, ami mellesleg rávilágít a névadási problémákra: sok autógyártó már a villanyautók előtt is nagyon széleskörű palettával rendelkezett, amit a Mercedes-Benz különösképpen nehezen tudott következetesen elnevezni a 2000-es években. Az utóbbi években aztán sikerült valami logikát vinni a rendszerbe, de a villanymodellek ezt is felrúgják: EQC néven érkezett az első elektromos SUV, ami eleve megnehezíti egy C-osztály méretű villanyszedán elnevezését, miközben az EQE szedán egy GLE méretű elektromos SUV megjelölésénél jelenthet problémát. Ugyanígy az EQS is foglalt tavaly óta, az EQGLS pedig már elég furcsa lenne, így marad az EQS SUV. Mindegy is, hogy hívják, a lényeg, hogy ez lesz a Mercedes-Benz negyedik (!) villanyterepjárója. Mindegyik közül ez nyújtja majd a legnagyobb luxust, amint azt a már közzétett beltéri képeken láthatjuk is: az EQS limuzinból ismert hiperképernyő elöl, finom bőrbevonatok, még több képernyő hátul, és természetesen óriási helykínálat. Az autó pontos külső méreteit még nem tudjuk, de az álcázott fotók alapján nem biztos, hogy lesz akkora, mint az óriás GLS SUV, lehet inkább a GLE-hez közelít majd, ezzel például a BMW iX-nek is közvetlenebb versenytársa lenne. Utóbbi már csak azért is említendő, mert az EQS SUV formája enyhén hasonlít rá, főleg a hátsó traktusnál - ez nem meglepő, bizonyára aerodinamikai okok miatt van szükség az enyhén lejtő farrészre.
Hirdetés
Az EQS SUV-ban természetesen összkerékhajtás lesz különböző off-road módokkal, illetve akár hét üléssel is rendelhető lesz. Az ízelítő fotó alapján láthatjuk azt is, hogy itt is megtalálható lesz a Mercedeseken az utóbbi időben jellegzetes háromszög alakú első fényszóró, hátul pedig bizonyára egy csíkban futnak majd össze a lámpák, mint ahogy a többi EQ SUV-on is. Mindenre fény derül április 19-én, a Mercedes a legtöbb közösségimédia-felületen és saját Mercedes me media nevű oldalán is közvetíteni fogja a leleplezést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?