Ismét vászontetős az Astra Cabrio

Visszatér a vászontetőhöz az Opel Astra Cabrio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába praktikus a nyitható keménytető, a vásárlókat sokkal jobban vonzza a könnyed vászonkalap, ezért az Opel Astra is visszatér e megoldáshoz.

Első és második, azaz a Kadett betűsorát folytató modellkódjával F és G nemzedékével hagyományos vászontetővel készült az Opel Astra Cabriója, majd a H már az elmúlt években divatos nyitható keménytetőt kapta, TwinTop néven. Ez a modell azonban az igazi kabriósoknak túlzottan nehéznek bizonyult, s az eddig sem nyitott autó fanatikusokat sem tudta tömegével elcsábítani. Ezért aztán az Opel visszatér a hagyományos vászontetőhöz, a gyáriak szerint ráadásul ma már nincs sok érv a lemeztető mellett, hő- és zajszigetelésükkel a többrétegű vásznak a fix tetősökkel versengenek. Lehet persze még hivatkozni a vandálokra, ám állítólag nem rongálnak szignifikánsan több vászon-, mint hagyományos tetős modellt.
Lényeg a lényeg, az Astra J kabriója vászontetővel, várhatóan 2013-ban érkezik és a márka lengyelországi üzemében, Gliwicében készül majd, az addigra szintén elkészítendő négyajtós alapjaira építkezve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?