Ismétlés: szerdán is csak a gázolaj ára csökken

Szerdán is annyival apad a gázolaj ára, mint pénteken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten szerdán még a benzin és a gázolaj ára is csökkent, pénteken már csak a gázolajé, most szerdán pedig ugyanígy lesz.

Múlt hét közepén 2-2 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj ára, majd pénteken már csak a gázolajé, 4 forinttal. A Holtankoljak.hu információi szerint ugyanez ismétlődik e hét szerdán: a gázolaj ára ismét 4 forinttal apad. Nem csak a gázolaj ára, hanem a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség is csökken ezáltal, a 95-ös literenkénti átlagára továbbra is 389 forint marad, míg a gázolajé 407 forintra mérséklődik, ezáltal a benzinnél már csak 18 forinttal lesz drágább. Átlagosan persze, ugyanakkor mivel az egyes töltőállomások közötti, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek eltérő mértékben érinthetik az egyes üzemanyagfajtákat, ezáltal az egyes töltőállomásokon nem csak a literárak, hanem az üzemanyafajták közötti árkülönbségek is változhatnak.
Hirdetés
A drágább helyeken a gázolaj ára és akár a benziné is elérheti az átlagár szerint 2012-ben adódott 450 forintos csúcsszintet, így továbbra is igaz, hogy fontosabb a tankolás helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?