Itt az X Ray, ez minden idők legmenőbb Ladája?

Lada szabadidő-autó a Moszkvai Autószalonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán nem sokan fognak vitatkozni velünk, ha a Moszkvai Autószalonon bemutatkozott X Ray-t, a legmenőbb Ladának nevezzük.

Az idei, 16. Moszkvai Autószalonon olyan új modellt mutatott be a Lada, ami várakozásai szerint az orosz autópiac első helyére viheti majd vissza. Divatosan szabadidő-autóval vonzzák a vevőket - az X Ray tehát még véletlenül sem a Niva utódja, vélhetően annak terepképességeinek felét sem tudja majd.
Formáját a valahai Mercedes-Benz-, majd Volvo-dizájner Steve Mattin rajzolta kellően dögösre. Vonalaival az X Ray bármelyik európai gyártó palettájához illeszthető lenne. Nyilván nem véletlenül, tervezőjének volvós gyökerei meg is jelennek az oldaldomborításokon.
Az X Ray - négy szeparált üléses - utasterében is modern koncepció-autóhoz illő. Csaknem mindent bőr borít, a gombokat - egyáltalán nem kritika, de erősen feltűnő - vélhetően a Kiával közös beszállítótól vették az oroszok, s a néhol futurisztikus műszerfal három csöves fő elrendezése is a koreai gyártó modelljeiével azonos.
Hirdetés

Noha az X Ray most még egyértelműen koncepció, s még méreteiről, hajtásláncáról sem látott napvilágot semmilyen információ, a pletykák szerint 2015-re már szériagyártásba kerülhet, s akkor a háromajtós szabadidő-kupé nem csak Oroszországban, Európa nyugatabbi felén is sikeres lehetne. Az AutoVAZ várakozásai szerint Mattin tapasztalata, azaz az X Ray formája ismét az orosz piac első helyére viheti a Ladát - nem csak ezen modell eladásaival, hanem a vevők többi sorozatra csábításával, azaz a márkakép hizlalásával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 18:16
    Permalink

    Tisztelt nagytekintélyű Szakújságíró Úr!
    Még nem is tud róla semmit, de már fikázza.
    Adjunk neki némi esélyt! Vájuk meg hogy mi lesz belőle!

Vélemény, hozzászólás?