Izgalmas formával és elektromosan is jön a vadonatúj Citroën C4

Teljesen elektromos is lehet az új Citroën C4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új modellnév-rendszert vezet be, a Citroën, az ë-betűs modellek az elektromosak, érkezik a vadonatúj C4 és ë-C4 is.


Hirdetés
Csak június 30-án debütál, de már most megmutatta a Citroën, hogy milyen is lesz a vadonatúj, harmadik generációs C4. A GS 50 éves születésnapját idén ünneplő márkától megszokottan erős karakterként érkezik az ötajtós kompakt, benzines, dízel és ë-C4 néven tisztán elektromos hajtással is. A gyári közlemény szerint a márka a kompakt kategória visszahódítására készül az újdonsággal, miután a SUV szegmensben már sikeresek (2017 óta 200 ezer C5 Aircrosst és 300 ezer C3 Aircrosst értékesítettek), de persze ők is tudják, elengedhetetlen egy ütőképes kompakt modell, hiszen az európai eladások 28 százalékát még mindig ez a kategória adja. Azt mondják, az új C4 és az új ë-C4 100%-ëlectric a szegmenssel kapcsolatos elvárások mindegyikének megfelel, ugyanakkor merőben új, a mai világ igényeire szabott koncepciót és teljesen egyedi karaktert hoz a piacra. Az év második felében piacra lépő ë-C4 a C5 Aircross Hybrid SUV, az Ami, az ë-Jumpy és az ë-SpaceTourer után a márka ötödik elektromos modellje lesz, a márka karakteres jegyein túl SUV jellemzőikkel is felvértezve.
Hirdetés
Kényelmét a C5 Aircrosstól és a C4 Cactustől ismert progresszív hidraulikás lengéscsillapítók és Advanced Comfort ülések szolgálják - egyebek mellett, ugyanakkor az első utas számára a bemutatókor felfedve egy világújdonságot is ígérnek, az ë-C4 100%-ëlectric modellben pedig továbbá teljesen néma üzemet is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?