Izmos elektromos kisbusszal jelentkezett a Volkswagen

Egyetlen VW villanyautó sem ússza meg a GTX változatot, most az ID.Buzz kapta meg a paprikás kiadást

Ismerős teljesítménnyel érkezik az ID.Buzz GTX, viszont ebben az esetben több a mozgástér, a különféle hosszúsághoz más-más akkupakk jár.

Hirtelen megduplázódtak az elektromos korszak “GTI” modelljei, a három éve futó ID.4 és ID.5 GTX mellé hetekkel ezelőtt érkezett meg az ID.3 és ID.7 GTX, ezúttal pedig az jópofa külsejű ID.Buzz lett erősebb. A GTX verzió kívülről is felismerhető, noha drámai változásokat nem eszközölt a gyártó. A dögös vörös szín az elektromos sportmodellek sajátja, ahogy a fényes fekete elemeket is csak ezek a modellek kapják. A lökhárítót átrajzolták, az ID.Buzz esetében is két oldalról beltoltak egy-egy fényezett részt, ezáltal szűkebbre véve a rácsozást, a nappali menetfény alakjai is az újabb GTX modellekével egyező. További újdonság a szoftveres és hardveres oldalon is friss infotainment rendszer, amelynek központi képernyője közel egy collal nagyobb lett.
Hirdetés
Ha elég tágra nyitják pénztárcájukat a több dinamikára vágyó családok, akkor a GTX szinttel együtt megkapják a kétmotoros összkerékhajtást, ami a Volkswagen elektromos kombijából érkezik. A maximális teljesítmény 340 lóerő, akkuból kétféle létezik, 79 és 86 kWh-ás, de ez önmagában nem választható szabadon. A kisebbik csomag csak a normál tengelytávú modellhez jár, a nagyobb pedig csak a hosszúhoz. A VW 6,5 másodperces 0-100-at ígér, a végsebesség 160 km/h-ra. Előbbi érték a villanyautók között nem egetrengető, utóbbit pedig egy 70 lovas kisautó is tudja. Az ID.Buzz GTX némileg jobb gyorsulást és picivel több látvány nyújt, a szülőket pedig elégedettséggel töltheti el a tudat, hogy sportmodellt hajtanak, elvégre pont olyan piros csíkok vannak az ülésen, mint a Golf GTI maszkján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?