Izomdízel az Audi Q5-ben is

Új csúcsdízel az Audi Q5-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A vadonatúj A6 Avantja kapcsán ígért, új, dupla turbós, 3,0 literes turbódízel a 2012-es modellévre, vagy annak során frissülő Q5-ben is megjelenik majd.


"Az Audi legújabb sportmodelljeit dupla turbós dízelmotor hajtja." - nyilatkozta Axel Eisner, a márka motorfejlesztési részlegének vezetője.
Két hete az új A6 Avant kapcsán hallhattuk először, hogy a legerősebb verzió dízelmotoros lesz, konkrétan 3,0 literes, dupla turbós V6-os, 313 lóerővel. Most úgy hírlik, ezen, 3200 bar befecskendezési csúcsnyomást alkalmazó egység az egy éven belül frissülő Q5-ben is megjelenik majd, s a 650 Newtonméter nyomatékkal bíró gázolajos rögtön e modellsor legizmosabbja is lesz. A pletykák szerint ez a motor egyébként az A3, A4, A5, A6, A7, A8 és Q7 modellekben, azaz az Audi teljes jelenlegi modellsorában is megjelenik majd, s minden bizonnyal nem csak az Audinál, hanem a Volkswagen konszern egyéb márkáinál is elérhető lesz, elsőként talán az Audi Q5 alapjaira épülő Porsche Cajun-ban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?