Jön a Toyota logós, dobozos Ducato?

Folytatódik a Stellantis-Toyota kishaszonjármű-együttműködés: érkezik az eddigi legnagyobb modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A PSA csoporttal kötött, már 10 éve tartó együttműködés folytatódik tovább, ám most minden korábbinál nagyobb Stellantis haszonjárművet emblémázna át és árusítana saját modelljeként a Toyota. Lehet, hogy egy japán logós Ducato készül?

Valószínűleg igen keveseknek új információ, hogy a Toyota már évek óta a franciáktól vásárolja a saját kishaszonjárműveit, illetve kishaszonjármű-alapú személyautóit. Azáltal viszont, hogy a franciák az olaszokkal is szövetkeztek, a Fiat Ducato már a Stellantis egyesülés előtt is a PSA csoport legnagyobb kishaszonjainak alapjául szolgált. A pletykák szerint készül már a következő generáció is belőle, amelyet szintén a teljes cégcsoport embléma-választékával fognak forgalmazni a jövőben. A Toyota és a Stellantis újabb együttműködését is számításba véve ráadásul ez ugyanaz a jövő, amelyben a japán gyártó még egy, minden eddiginél nagyobb haszonjárművet is licenszelne a Stellantistól.
Hirdetés
Bár a technikai részletek még nem nyilvánosak, így teljes bizonyossággal még nem tudjuk kijelenteni, hogy egy Ducato-klón kerül majd ezzel a megállapodással a Toyota európai kínálatába is, de jó eséllyel mégis pontosan ez fog történni. Azt ugyanis már megerősítették, hogy ismét a Stellantis fogja gyártani a "közös" modellt. Szintén erre utaló jel, hogy az így készülő Toyotának lesz tisztán elektromos változata, illetve az is, hogy Lengyelországban és Olaszországban szerelik majd össze. A megegyezés szerint 2024-től már forgalmazná a Toyota az új kishaszonjárművet, így szinte biztosan nem kell már sokat várni arra, hogy kiderüljenek a további részletek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.05.31. at 12:03
    Permalink

    Ducato kb. a ’80-as évek eleje óta létezik, fogalommá vált az áruszállításban, nagyon nehéz lesz beadni bárkinek “Toyotaként”. Viszont a japánok lépése érthető. Népszerű Európában a Ducato? Mint állat. Joggal gondolhatják a japók, hogy ebből a sikerből nekik is csurranhat-cseppenhet majd valami(ahogy ez a kisebb áruszállítóknál meg is történt, bár az ott használt típusnevek messze nem tekintenek vissza akkora múltra, Expert, Jumpy és társaik).

    Az viszont érdekes, hogy a Hyundai nekiállt és fejlesztett önerőből egy H350-est, ami ugyanez a kategória. Fel sem merült az átlogózás lehetősége. Két távol-keleti nép hogy gondolkodhat egy kérdésben ennyire eltérően, ez rejtély…

Vélemény, hozzászólás?