Jótékony célra fordítják a legdurvább utcai Toyota Corolla árát

A világ legnagyobb Toyota kereskedése a 001 sorszámú példányt bocsátja árverése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A háromkipufogós Corollából mindössze 200 példányt kapott az Egyesült Államok, a szerencsés nyertes a legelső példányt vihette haza.

Árverés útján kerestek új gazdát a különleges Corollának, a GR Morizo Edition limitált szériából mindössze 200 darabot kapnak az amerikai vásárlók. Az autó mellett a licitálást lebonyolító kereskedés is különleges, a Longo Toyota a világ legnagyobb Toyota-dílere. A Kaliforniában működő szalon 1967-ben nyitotta meg kapuit, az 550 főt foglalkoztató kereskedés 200 ezer négyzetméteren terül el, ami magában foglalja a 120 állásos szervizt is. A kereskedés területén egy Subway étterem és egy Starbucks kávézó is üzemel, évente nagyjából 30 ezer új autót értékesítenek, ami átlagosan napi 82 kulcsátadást jelent. A modell alapja a normál GR Corolla, annak 1,6 literes háromhengeres tubómotorjával szerelik. A 300 lóerőn nem változtattak, de a nyomatékon igen, a limitált széria 370 helyett 400 Nm leadására képes. Az összkerekes sportmodellt hatfokozatú kéziváltóval szerelik, emellett a súlycsökkentés kapott még nagyobb hangsúlyt. A hátsó üléseket kidobták, így az ablakemelő szerkezet és a biztonsági öv is feleslegessé vált, a hátsó hangszóróknak és az ablaktörlő berendezésnek is búcsút intettek a mérnökök. Ezzel 48 kilót sikerült spórolni, a tömeg így 1445 kilogramm. Az októberben tartott árverésen a listaár majdnem dupláját fizették a 001-es példányért, az amúgy 50 ezer dollárba kerülő Morizo Edition első autója 98 500 dollárért, azaz nagyjából 35 millió forintért kelt el, amit jótékony célra fordít a Longo Toyota.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?