Jövő ősszel tuti jön az új BMW X3

Ismét kémfotókon bukkant fel a következő generációs BMW X3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első széria hét évig készült, a most futó második meg csak hatot fog. Jövőre bemutatják a G01 kódú harmadik generációt a BMW X3-asból.


A 2003-as E83 szériájú BMW X3 volt a bajor gyár első kompakt szabadidő-autója. 2010-ben váltotta a komolyabb F25 széria, aminek nem is volt túl rég a frissítése. A legfrissebb X3-ast nyáron teszteltük, de már nem kell éveket várnia következő szériára. Korábban írtunk a sorozat megújulásáról, de az elmúlt fél évben sokat lépett előre a fejlesztése. Egyrészt nem is kell rá két évet várni, hiszen már 2016 őszén, a Párizsi Autószalonon be fogják mutatni, másrészt új hír még az is, hogy az M3 turbós hathengeresével az orrában a BMW M GmbH kifejleszti az X3 M-et.
Hirdetés

Az erősen álcázott próbaautóról már tudni lehet, hogy elődjénél tágasabb lesz, és az új CLAR platformmal néhány kilogrammot a tömegéből is le tudnak faragni. A korábbi pletykákban szereplő akár hétüléses, hosszított tengelytávú változat nagy valószínűséggel csak Kínában lesz elérhető. Nemcsak sportváltozattal készülnek, hanem az X5 és a 3-as után az X3-asból is megjelenik a plug-in hibrid változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:25
    Permalink

    Az ilyeneket fölösleges camouflage-ba burkolni, mindenki tudja, hogy néz ki. Meg kéne tanulni formatervezni, akkor minden új modell egy meglepetés lenne(lásd Távol-Kelet). De így?

    Azt is tudom már most, hogy fog kinézni a kb. 3 év múlva esedékes X3-as. De gőzöm nincs, hogy az akkor megújuló Lexus NX majd milyen lesz. Várom a meglepetés erejét, ami itt nincs és nem is lesz.

Vélemény, hozzászólás?