Junior néven jön a legkisebb Opel

Mégis Opel Junior lesz a rüsselsheimi szupermini neve?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mokka, Allegra, Junior: már mind felmerült a két év múlva esedékes Opel kisautóval kapcsolatban.


Korábban úgy gondoltuk, hogy a Mokka lesz a befutó az Opel legújabb szuperminijének névválasztási pályázatán, de a mostani állás szerint úgy tűnik, hogy a Corsa és Agila modellek alá betagozódó háromajtóst Junior néven dobják majd piacra.
A nagyjából Mini méretű kisautót boltíves tetővonal és széles nyomtáv jellemzi, és várhatóan nagyobb utastere lesz majd, mint a Fiat 500-asnak. A kisautót már korábban piacra akarta dobni a GM, de a válság miatt inkább más, globálisan fontosabb modellekre koncentráltak, de végül a detroiti vezetést is sikerült meggyőzni a típus fontosságáról.
Az autó Frankfurtban mutatkozik be az Astra GTC, az új Zafira Tourer és egy további rejtélyes tanulmány társaságában, és addig azt is eldöntik, hogy Junior maradjon-e az elnevezés, vagy folytassák tovább a keresgélést. Az előre láthatólag 2013-ban piacra kerülő modellt egyliteres, háromhengeres benzinmotorok hajtják majd, és jó esély van egy teljesen elektromos hajtású modellváltozatra is nagyjából 2015 környékén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?