Kanadában színdarabbal emlékeznek meg a Bricklin SV-1 biztonsági autóról

Bricklin: musical egy bukott autóról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyjából 24 millió dolláros adósságot hátrahagyva ment csődbe a kanadai Bricklin autógyár. Zenés-táncos előadással emlékeznek rá.

Malcolm Bricklin idealista volt, meglátása szerint Észak-Amerikának biztonsági autóra volt szüksége. Az időzítéssel azonban problémája volt, mert pont az olajválság közepén dobta piacra az SV-1-et, amely ráadásul nem is volt túlságosan jó autó. Természetesen látványos volt a karosszéria, de a műanyag könnyen repedt, az összeszerelési minőség csapnivaló volt, és a rengeteg biztonsági megerősítés miatt nehéz is lett az autó. Az üzem felépítéséhez és a gyártás finanszírozásához állami pénzeket használtak, de soha nem tudott nyereséges lenni a vállalkozás, amely végül 34,6 millió (USA) dolláros adósságot hátrahagyva ment csődbe. A gyárat ezt követően a helyi tömegközlekedési vállalat használta buszgarázsnak.
A történetnek nem ezt a részét próbálja felidézni most egy New Brunswick-i színtársulat, hanem az autó mögötti nagyszerű ötletre koncentrálnak. A The Playhouse nevű színházban összesen 16 előadást tartanak, az egyik szerző szerint a kabaré-diszkó-autóshow érzést próbálják megragadni a darabbal, ez önmagában is különösen érdekesnek hangzik. Külön kiemelik, hogy a színpadon egy Biztonsági Narancssárga autó is megjelenik majd, amelynek működnek a lámpái és az elektromos mozgatású sirályszárnyas autói is. E pedig különösen nagy szám egy olyan autónál, amelynél a gyárban át kellett alakítani a kábelkötegeket, mert téves rendelés miatt a beszállító által gyártott darabok nem illettek az autóhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?