Kémfotón a legújabb Golf

Új padlólemezre épül a hetedik generációs VW Golf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövő évi Genfi Autószalonon várható az új típus premierje.

A képeken látható fekete Golf mellett valószínűleg a legtöbben elsétálnánk, anélkül, hogy gyanút fognánk, hogy nem egy teljesen hagyományos fekete Golf ment el mellettünk. A semmitmondó ruha azonban ebben az esetben a legtökéletesebb álca, mivel a változatlannak tűnő karosszériaelemek alatt már a következő, hetedik generációs Golf padlólemeze és futóműve rejtőzik. A Wolfsburg környékén elcsípett prototípus az MQB kódnevű, teljesen új fejlesztésű moduláris padlólemezre épül, melyre a hetes Golf után új Touran, Golf Plus és Scirocco modelleket építenek majd. Ezzel egy időben a tengelytávot is megnyújtották, ennek köszönhetően a főbb riválisoknál (például a Ford Focusénál vagy a Renault Megane-énál) tágasabb hátsó lábtérre és nagyobb csomagtérre számíthatunk. Néhány technikai részlet is napvilágot látott az új Golffal kapcsolatban. A kettős feltöltésű TSI benzinmotorok egész garmadája lesz elérhető az autóhoz, egészen a szupertakarékos 85 lovas 1,2-estől a Golf R csúcsváltozatot hajtó 300 lóerős kétliteres verzióig, de természetesen lesz konnektorról tölthető hibrid, három liter alatti fogyasztással, és teljesen elektromos változat, e_Bluemotion néven. A gázolaj szerelmesei 1,6 és kétliteres motorokat választhatnak, az alapváltozatok elsőkerék-hajtással és hatfokozatú kézi váltóval lesznek kaphatók, míg a csúcsmodellekben elérhető lesz hétfokozatú, duplakuplungos DSG-váltó és négykerék-hajtás is.
Ha jobban megfigyeljük a képeket, az első lökhárító közepén észrevehetünk egy burát, mely a sávelhagyásra figyelmeztető elektronika és a sebességhatárokat figyelő rendszer kameráját rejti. A továbbfejlesztett fedélzeti számítógéppel már az internet is elérhető lesz, és feltehetően a legfrissebb navigációs és telefonos megoldások is kaphatók lesznek az új Golfhoz.
A hetedik generáció premierje a jövő márciusi Genfi Autószalonon várható, és Kovács úr legújabb autója nagyjából jövő év októberében kerülhet a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?