Kémfotón az Audi Q1, vagy a Q2?

Jövő tavaszra itt a legkisebb Audi crossover, a Q2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfával folytatott névvita miatt lehet, hogy Q1 névvel jön a még Q2 néven emlegetett új Audi. Mindenesetre 2016 tavaszára készen lesz.


Még januári hír, hogy az Audi és a Fiat-Chrysler kissé összerúgta a port egy névvita miatt. A halódó olasz konszern nem akarta odaadni a durván jól prosperáló Audinak a bővülő crossover kínálathoz szükséges Q2 és Q4 márkaneveket. Az olaszoknál hajtást jelöl, a nemetekénél viszont a Q3, Q5, Q7 sort szeretnék velük kiegészíteni.
Hirdetés
A Q2-est a téli tesztjei közben sikerült lekapni. Az erős álcázás alatt már a német konszern legújabb, az MQB építőkészletet hasznosító modellje gurul. Ebből adódóan a többi Volkswagen és Audi modellből már ismert három és négyhengeres motorokkal fog a Q2 is készülni. Állítólag az Audi S3 300 lóerős motorjával is jöhet RS Q2 néven, sőt a Volkswagen Passat biturbós dízelével szerelnék ugyanennek gázolajos változatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?