Kéne a vásárlóknak a 400 lóerős Porsche Cayman?

Még erősebb Porsche Cayman jöhet GT4 RS névvel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már hogyne kéne! - vághatjuk rá rögtön. A Porsche hamarosan előrukkolhat a 385 lovas Cayman GT4 tovább húzott, 400 lóerő fölötti RS változatával.


A Porsche jelenlegi kínálatában a belépő szintű, akár nyitott prémium sportkocsitól a tökéletes nagy túraautón át a szuperpsortkocsiig és a szinte pályakész versenyautóig minden megvan. Ráadásnak még suvokat is gyártanak, meg ott a négyajtós Panamera, de azokat most hagyjuk. A Cayman nemcsak a Boxster zárt változata, hanem fölé is van pozicionálva, azaz míg a vászontetős változat inkább felvonulni, addig a fixtetős sportautózáshoz való. Ennek is szól, hogy utóbbi azonos kivitelei erősebbek egy picivel, és Csak a Caymanból létezik GT4. A 385 lóerős GT4 bizonyos értelemben keményebb a nagytestvérnél is, hisz a 911 GT3 csak PDK duplakuplungos automataváltóval kapható, míg a Cayman GT4 maradt kéziváltós.
Hirdetés

Hiába, ez a nagyság ára; ma már alig akad komolyabb sportkocsi kéziváltóval, épp emiatt annyira kedves a klasszikus vezetési élmény szerelmeseinek a kisebb és olcsóbb GT4. Andreas Preuninger, a Porsche motorsport részlegének vezetője a brit Evo magazinnak elárulta, hogy akár még erősebb is lehetne a Cayman. A gyári ember még a Genfi Autószalonon adott interjújában tért ki arra, hogy ha lenne vásárlói igény, akkor megcsinálnák a Cayman GT4 RS-t. A 385 lóerős és 420 Nm nyomatékú GT4 4,4 s alatt van százon és 295 km/h a végsebessége. Nem rossz számok, de kétlem, hogy gond lenne, a még erősebb, még gyorsabb változat eladásaival. Ha megvalósul az RS, legalább 400 lóerős lenne, nem lepődnénk meg, ha hamarosan feltűnnének az első álcázott prototípusai.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?