Kétkeréken Goodwoodban? Egy Jaguarral megint megcsinálták

Számos különleges bemutatót hajtottak végre Goodwoodban, a Jaguaré volt az egyik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Goodwood Festival of Speed az év egyik legfontosabb eseménye, így a különleges bemutatóké is, a Jaguar ezeket meglehetősen sajátosan kezeli.


Meglepő dolgokat láthat, aki Goodwoodba látogat, és a számos új modell és még álcázott prototípus mellett a klasszikus modelleken túl is akad érdekesség. Például olyan, aki kétkeréken teszi meg a rövid felfutó versenypálya szakaszt, méghozzá autóval. A Jaguar már 2016-óta teszi ezt, saját kaszkadőr pilótájuk, Terry Grant szinte bármilyen őrültségben benne van. Az E-Pace bemutatójakor ment végig először Goodwoodban kétkeréken, ez rekordnak is számított, tavaly úgy ment végig, hogy Lee Bowers motos kaszkadőr közben kimászott az ablakon és integetett a közönségnek.
Hirdetés

Idén egy sportautóval vágott neki a feladatnak, egy V8-as F-Type volt az eszköz, a pálya pedig ismert. Félelmetes precizitással vezette végig az autót, ám közben történt valami, amire még talán ők sem számítottak. A pálya felső szakaszán elkezdett füstölni az autó, és első körben joggal gondolhatnánk, hogy a motor kenése nem volt megfelelő az oldalra dőlt autóban, de kicsit más az igazság. Vélhetően ezzel sem volt minden rendben, ám a füst nem a kipufogótól, hanem a differenciálműből jött, a hosszas egyoldali terhelés vélhetően nem tett jót neki, ám így sem állt meg, még éppen be tudta fejezni a híres pályát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?