Kétséges kimenetelű kötéltánc kamionok között

Horrormutatvány igazolja a Volvo FH stabilitását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo úgy gondolta, jó ötlet egy fiatal lány életét kockára tenni pusztán azért, hogy igazolja, milyen pontosan vezethető az új FH kamion.


The Ballerina Stunt a címe a Volvo legújabb reklámfilmjének, melyben a slackline (korábban kötéltánc) nevű sport női világbajnoka, az amerikai Faith Dickey két 80 km/h-val haladó új FH-szériás kamion között megy át a kötélen, miközben közeledik az alagút. Ilyen kaszkadőrmutatványt még Hollywoodban sem csináltak korábban, most egy átadás előtt álló horvátországi autópálya szakaszon rögzítették, ahogy Faith egy botlással ugyan, de szembeszéllel, rezgéssel és mozgással dacolva átmászik egyik kamionról a másikra. Feladatát nehezítette, hogy a felvételekre kiszemelt szakasz végén alagút állt, azaz térbeli időkorláttal is kellett számolnia, mert ha nem sikerül átérni az alagút előtt, akkor szakad a kötél, és ki tudja, hol köt ki a merész lány törékeny teste az esést követően. Dickey korábban tett már meg 220 métert egy menetben, ment 85 méter magasan, a lábára aggatott biztosítókötél nélkül pedig 26 méter magasan, de két mozgó tárgy között még sosem mászott. A film ráadásul csak azért készült, hogy bemutassa az új Volvo FH felsőfokú vezethetőségét és pontosságát, ilyen magas fokú stabilitás nélkül lehetetlen lett volna az őrült mutatványt véghez vinni. Dőljenek hátra, élvezzék, és izguljanak, átér-e Faith mielőtt jön az alagút!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 18:20
    Permalink

    Szerintem kissé félrevezető a cím. Szerintem ugyanis nem a Volvo tette kockára Faith életét, hanem Faith maga. Nem hiszem, hogy Faith mögött ált volna a Volvo elnöksége csőre töltött 9mm-sel, hogy neki márpedig meg kell csinálnia a probóvideót… Faith gondolom nem csekély anyagi ellenszolgáltatást kapott cserébe…

Vélemény, hozzászólás?