Kevés Porsche ér félmilliárdot, de Steve McQueen-é biztosan

Rekordáron kelt el Steve McQueen utolsó Porschéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 930-as kódú 1974 és 1989 között készült Porsche 911 Turbo korai példányai nem érnek keveset, de csak egy érhetett 550 milliót.


A néhai sztárszínész és hírhedt benzinvérű, Steve McQueen Porschéja is egyedi volt. Nem ez volt az első faros német sportkocsija, nem is szerepelt filmjében, viszont sajnos ez volt az utolsó. A személyre szabott szürke 911-es után nagyon izgatta McQueent a jóval erősebb, nagyobb lökettérfogatú, töltőlevegő-hűtős Turbo is, de betegsége miatt olyannal már nem száguldozhatott. Az 1976-os Turbo még 3,0 literes, de jó 12 mázsára jutó 260 lóerejével és hátsókerékhajtásával a legtöbb tapasztalatlan sofőrnek már így is túl sok.
Hirdetés

Nem úgy Steve McQueennek, aki pályán is versenyzett Porschékkal. Többi 911-ese is ismert, de a legutolsó, a Turbo eddig családja tulajdonában volt. McQueen örökségéhez hűen, az egyedi Slate Grey színű autóért kapott pénz egy részét is az őt is gondozó, problémás fiataloknak fenntartott Boys Republic iskolának adományozza a családja.
A lenti videóban mozgásban is látható az utolsó McQueen Porsche, és a színész fia is beszél apja egyedi autójáról.

Emiatt az érdekességen túl jó célt is szolgált a vevő, aki 1,95 millió dollárt fizetett a kocsiért, azaz forintban 560 milliót tett le érte az asztalra. A reális piaci értéke hússzorosát a híres tualjon kívül a Porsche kicsattanó kondíciója és a gyári, meg az utólagos extrák is indokolták. Akkoriban nemcsak a sperrdifi, a bőr sportülések, de még a jobboldali tükör is feláras volt. Ezeken kívül McQueen a gyárilag elöl 7, hátul 8 colos Fuchs felniket mindkét tengelyen egy collal nagyobbra cserélte. A színész legendáját meg csak tovább éltetik az olyan részletek, mint az a kis kapcsoló, amivel a teljes hátsó lámpasor kiiktatható, mellyel az őt üldöző rendőrök elől könnyebben meg tudott lépni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?