Kia Spider – olcsó MX-5 Koreából

Mazda MX-5 konkurens a Kiától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt években kialakított sportos márkaképét egy roadsterrel viheti tökélyre a Kia. Utóbbit egyelőre Spider néven emlegetik, elképzelt formája a Pontiac Solstic-re hajaz, de fő európai konkurense az MX-5 lenne.

Peter Schreyer, a Kia vezető formatervezője az elmúlt évek Kia-újdonságaival ügyesen fogalmazta meg a Kia sportos, fiatalos márkaképét, mellyel valóban jól elkülönül konszern-társától, az azonos műszakiságú modelleket kínáló Hyundaitól. Nyilván nem csak Schreyer, hanem mindenki más is a napnál világosabban látja, a márkakép sportosságának tovább hangsúlyozására mindennél jobb lenne egy igazán sportos, kétüléses, hátsókerékhajtású, nyitott roadster. Állítólag már érkezőben is van az egyelőre Spider néven futó tanulmány, mely első számítógépes animációja alapján kissé ugyan az Opel GT-testvérére, azaz a Pontiac Solstice-re hajaz, de részleteivel hűen hozza a többi Kián megismert formai jegyeket, például a tigris-hűtőmaszkot. Ha a Kia roadsterje megvalósul, az könnyű szerrel megszorongathatja ez e műfajban minden idők legnépszerűbbjének számító Mazda MX-5-öst is, hiszen árával minden bizonnyal alulmúlja majd a japánt, többi jellemzőjével pedig a márkát ismerve mindenképp pariban lehet a koreai kétüléses. Várjuk, hiszen mindenképp a piac érdekességének ígérkezik!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?