Kiállítva nyugdíjazták az 1,6 millió kilométert futott CRX-et!

6 éve nem ment sehová, és ez így van jól: Íme a Tampai Honda szalon mérföldmilliomos CRX SI-je

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkérte a floridai kereskedés, hogy kiállítsa, amikor az újkora óta náluk szervizelt CRX-nek meglett az egymillió mérföld. Az autóban nem csak a motor, de még a váltó is gyári: már 5 éve nyugdíjazták, bárki megnézheti, mit tud a modell, ha vigyáznak rá.

Egy teljesen átlagos, Randall Scott nevű férfi egykori Hondája is jó példa arra, amit nem győzünk elégszer hangsúlyozni: a sok kilométer nem garantálja a rossz állapotot. Természetesen ez is egy igen extrém eset, de attól még lehetséges: az autó rendszeres szervizeléssel több mint egymillió mérföldet futott, amikor a kereskedés - ahol vették, majd egészen az átfordulásig szervizelték - 2015-ben kiállította azt az állapota miatt. Akkor még csak kölcsönkérték a tulajtól, ma viszont már a kereskedésé az autó, a floridai Tampában, a Tampa Hondánál szabadon megtekinthető nyitvatartási időben.
Hirdetés
Jó reklám egy ilyen autó a gyártónak és a szerviznek is, de fontos megjegyezni, hogy az igazi elismerés a tulajdonosé, aki vigyázott rá és mindent megadott az 1991-es autónak, amit csak kellett. 6 évvel ezelőtt Facebook poszt készült a Hondáról, az akkorihoz képes most mindösszesen 1 mérfölddel ír többet a zöld matrica a szélvédőn, ami a futásteljesítményt hivatott jelezni. A matricára szükség is van, mert amúgy esélyed sem lenne megmondani az autóról, hogy két föld-hold távnál is több van benne. Sajnos a kiállított állapothoz tartozó látvány már nem a gyári, de nem azért, mert szándékosan a kiállításra restaurálták volna a kocsit. Nemes egyszerűséggel az átfordulás előtt pár évvel a tulaja újrafényeztette a bódét, részben azért, mert nem is gondolta, hogy egyszer még érdekesek lehetnek bárkinek az évek és a mérföld-százezrek nyomai. A lemezek alatt és az ajtók mögött viszont rengeteg az eredeti alkatrész, a 105 lovas 1,6 literes benzinmotor és az ötsebességes manuális váltó mellett a teljes beltér is eredeti, ráadásul szinte hibátlan.
Hirdetés
A CRX most 30 éves, és bár ebből "csak" az első 24 során volt mozgásban, sok korábbi példa után ismét emlékeztet: a futott kilométer csak egy szám, ami egy jó állapotú, karbantartott autónál kizárólag arra szolgál, hogy tudd, mikor kell olajcserére vinni a gépet. A kereskedés nem tervezi eladni az autót, hiszen szervizük remek munkájának, valamint az általuk árult termékek kiváló minőségének egyaránt látványos bizonyítéka.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?