Kicsit macerásan, de távirányítható az Unimog

Távirányítható-e a Lego Unimog?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy olvasónk kérdése kapcsán merült fel: létezik-e távirányítás a Lego Unimoghoz. Megizzasztottuk a Lego ügyfélszolgálatát is, de van megoldás.

A valódi Unimog távirányíthatóságáról szerencsére egyelőre nincs hírünk - rossz belegondolni, hogy micsoda pusztító lehetne úgy az eredetileg katonai célokra fejlesztett nehézgépkocsi. A típus hatvanadik születésnapjára készített Lego-verzió azonban - mint azt kiderítettük távírányíthatóvá tehető. Miután korábban kollégánk saját maga megküzdött egy Lego Unimog építésével, olvasónk bátran fordult hozzánk a kérdéssel: hogyan tehető távvezérelhetővé a komoly terepképességű gép. A felvetés jogos, elvégre az Unimog olyan helyeken képes továbbjutni, ahol senki más, így aztán például a leglátványosabb fotókat, beállításokat távirányítással lehetne elérni vele.
Hirdetés
A kérdésre voltaképp nem volt nehéz választ kapni a Lego ügyfélszolgálatán - az Angliában üzemeltetett diszpécserközpontból egyébként azt is megtudtuk, hogy most szinte mindenki ilyet keres világszerte a Legótól -, ám az ügy kapcsán több szakembert is megizzasztottunk, mire végül megkaptuk az információt. Noha kész "Unimog-távirányító készlet" még nem létezik, aki ügyes, s átlátja, hogy pontosan mely elemeit szeretné vezérelni Unimogjának a távolból, az a Lego angol nyelvű weboldalán, a "Power Funcitons" menüpontból összeválogathatja a szükséges elemeket, amelyeket azután a "Shopból" tud megrendelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 08:12
    Permalink

    A “készlet” tartalma lenne: 2db pf xl motor, 2 db 11-es narancssárga egyenes idom, 2db kék átváltó pöcök,1 fekete p.,2 5x3x1/2-es kúp alakú idom 4db kicsi és közepes szürke kerék, egy kis és egy nagy kúp alakú kerék egy 7-es idom, egy pf. ir.vevőés egy távirányító.Ha ezeket az elemeket behelyezzük (a távirányítón kívül) elkészült a távirányítható unimog.

Vélemény, hozzászólás?