Kigyulladt egy villanyautó-prototípus a Chrysler központjában

A Chrysler épülete a tűzoltóknak köszönhetően nem vált a tűz martalékává

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Chrysler technológia központjában még a múlt hónapban ütött ki tűz, de csak most derült ki, hogy egy villanyautó-prototípus miatt csaptak fel a lángok - néhány belső forrás tudni véli, pontosan mi mehetett félre.

A Stellantis észak-amerikai központjának novemberi tűzesetének kapcsán eddig nagy volt a csend, nemrég viszont újabb információk kerültek nyilvánosságra. A híresztelések szerint egy elektromos jármű prototípusa gyulladhatott ki, az Auburn Hills-i tűzoltóknak köszönhető, hogy nem égett lesz az egész épület, hiszen még időben sikerült egy targonca segítségével kihozniuk. A Crain’s Detroit által megszerzett jelentés szerint amikor a hivatásosok a helyszínre értek az autó alatt és a motortérben aktív tűz nyomait fedezték fel, az akkor bent dolgozók állítása szerint hűtőfolyadék probléma okozhatta a bajt. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg, és az épületben sem keletkezett kár.
Hirdetés
Az egyelőre nem derült ki, hogy a Stellantis mely márkájának prototípusa kaphatott lángra, viszont nem lenne meglepő ha a Chrysler valamelyik autója gyulladt volna ki, hiszen a közelmúltban a Pacifia modellt több ízben is vissza kellett hívni, éppen az akkumulátorok túlzott tűzveszélye miatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?