Kim Jong Un óriási reklámot csinált a Hyundai-nak

Az észak-koreai cenzúra nem volt elég szemfüles, az állami tévébe beszivárgott egy Hyundai embléma

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A két, hivatalosan hadban álló Korea nem szokta egymás termékeit átvenni, de úgy tűnik a modern nyugati autógyártást még egy vérbeli diktátor sem tudja megkerülni.

Nem könnyű manapság következetes keleti diktátornak lenni, ha az ország ipara enyhén szólva sem áll a helyzet magaslatán. Az éhezést testközelből ismerő Észak-Korea - autóipara nem lévén - csak a kínai modellekre támaszkodhat, azonban villantani még mindig a nyugati márkákkal lehet. Kim Jong Un nemrég látogatott Oroszországba, ahol konvoja dugig volt "ellenséges" országból származó autókkal.
Hirdetés
Egy valamirevaló cenzor ilyenkor bőszen kitakarja az emblémákat, ami csak a nagyon laikusokat tudja megtéveszteni, ám az egyik Hyundai esetében ez elmaradt. A tekintélyes konvojt egy Rolls-Royce ihletésű orosz Aurus Senat vezette, szerencsére most nem leselkedett sehol egy Volvo. Ezt követték a Hyundai Stariák, ahol az egyik elől haladó járműnek nem ragasztották le az emblémáját. A baki gyorsan körbejárta az internetet, óriási ingyen reklámot csinálva az egyterűnek. Persze az véleményes, hogy Kim Jong Unnal reklámozni bármit is jót tesz-e az üzletnek. A Hyundai-ok mellett német luxusterméket is látni a felvételen, középen egy Maybach, hátul pedig legalább két Mercedes-Benz S-osztály gurul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?