Kinek kell az önvezető autó?

A Merciseknek kell, a BMW-seknek nem kell önvezető autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A MaritzCX különböző márkájú autók tulajdonosaival készített felmérést az önvezető autókról. Tulajdonképpen bejött a papírforma.

Felmérést készített a járművezetők körében az amerikai MaritzCX közvélemény-kutató, és ennek során 12 353 autóst kérdeztek meg. A felmérésben résztvevők 94 százaléka számára ismert, hogy komoly fejlesztések folynak az önvezető autók piacra kerülése érdekében, azaz a jövőben ezek megjelenése várható. 48 százalékukat viszont nem érdekli ez a technológia, nem kíván ilyen autót vásárolni a jövőben. A válaszadók két végletének egyikét képviselik a Mercedes-Benz- és Infiniti-tulajdonosok, akiknek 27 százaléka nagyon érdeklődik az új önvezető járművek iránt.
Hirdetés
A másik oldalon a Jeep és RAM márkák vezetői állnak, akik a legkevésbé akarnak önvezető járművet. A prémiummárkák közül a BMW- és a Porsche-sofőrök említendők még, akiknek 56, illetve 57 százalékuk szintén egyáltalán nem mutat érdeklődést az önvezető járművek iránt. Tehát akiknek elsődleges a vezetési élmény, illetve terepen is használják járművüket, azok érthető módon nem akarják kiadni kezükből az irányítást, a kényelemszeretők viszont annál inkább várják az önvezető autók érkezését. Hasonló felmérést a Volvo is készített a közelmúltban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 02:24
  Permalink

  Az a szerencse, hogy még mindig kulturáltabban trollkodtok, mint amit a vezesshu-n lehet néha olvasni 🙂

  Hasznos dolog az önvezetés, el is tudom képzelni számomra ideális formában: bekapcsolom M7 kivezetőn este 10kor, felkelek tankolni reggel hatkor Bologna körül, majd élvezem a Toszkán és Lazio megye alsóbbrendű kacskaringós útjait Rómáig.

 • 2017.10.28. at 02:24
  Permalink

  Még az a szerencse, hogy a te gyakorlati oldalról szerzett tapasztalataidtól csak úgy hemzseg az oldal:)))

  Csak a nagybetűs dilettánsok nem vették észre, hogy a mai autógyártás egyértelműen az önvezetés felé tendál már jó ideje. Az önvezető funkcióval nem rendelkező autóban is szinte már azt érezzük, hogy az autó “magától megy”, a számtalan vezetéstámogató rendszer miatt. Várható volt, hogy a következő lépcsőfok az autopilot lesz. Persze ezeket a jelenségeket egy görénylyukból nehezen lehet látni:)

 • 2017.10.28. at 02:24
  Permalink

  Csalfaromlejónak mindenképpen ajánlott. Ha vezetni is úgy tud majd, mint amennyit az autózás gyakorlati oldaláról tud, akkor az emberiség nevében kell őt kizárni az autóvezetésből.
  Ha már a menőmanó terrorcsapással ezt nem tették meg.

Vélemény, hozzászólás?