Kis prémium-limuzin a Cadillac-től

Jövőre érkezik a Cadillac ATS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes C-osztály és a BMW 3-as sorozata ellen indul a Cadillac ATS.


Számtalan találgatás és kémfotó után a General Motors kiadta az első előzetes fotót a 2012-re várható közepes méretű ATS szedánról, mely a kínálatban a CTS alatti helyet elfoglalva a BMW 3-as és a Mercedes C-osztály ellenfeleként fog megjelenni. Az újdonság formája a CTS-re emlékeztet, éles vonalak és hatalmas kerékjárati ívek jellemzik, míg a felfelé ívelő övvonal sportos megjelenést kölcsönöz az autónak, az orr-részén a fényszórók és ködlámpák kialakítása inkább a nagyméretű XTS-t idézik.
A hátsó- és négykerék-hajtáshoz kialakított Alpha padlólemere épülő ATS limuzin, kupé és kombi karosszériával is kapható lesz, sőt Európában valószínűleg kabrióként is piacra kerül. A tengerentúlon is megkezdi a motorok méretcsökkentését, azaz a downsizing-filozófiát a General Motors, a Caddy ATS-ben kétliteres, négyhengeres turbó lesz az alapmotor 270 lóerővel. A hozzá kapcsolódó nyolcfokozatú automata váltónak köszönhetően 7,5-11 l/100 km körül alakul majd az autó fogyasztása. A másik motor 3,6 literes, hathengeres és 330 lóerőt teljesít, és étvágya alig 8-10 százalékkal magasabb, mint a kisebb egységé. A tervek között egy sportos, ATS-V modell is szerepel, de ennek motorizáltságáról egyelőre még nem született döntés.
Az ATS limuzin gyártását egy év múlva kezdi meg a GM Michigan állambeli, lansingi gyára, majd egy évvel később következik a kupéváltozat. Az ATS alapára az Egyesült Államokban 25 ezer dollár, azaz ötmillió forint körül alakul majd a tervek szerint. Ennyiért Európában is biztos sikerre számíthatna, ám ne legyenek kétségeink, inkább a kétszereséért lehet elérhető, ha a Cadillac ismét hódításba kezd az öreg kontinensen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?