Kisautó születésnapra: Ford Fiesta Centura

Egyedi Fiestával ünnepli centenáriumát az angol Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kétszeresen is évfordulós modell a Ford Fiesta Centura, a kisautó és az angol Ford jubileumát is ünnepli.


Száz évvel ezelőtt, 1911-ben gyártották le az első T Modellt Nagy-Britanniában, és a Ford angol szárnya most úgy gondolta, hogy egy Centura névre keresztelt Fiesta-különkiadással ünneplik meg a jeles eseményt: az autó, akárcsak annak idején a Ford T, csakis fekete színben lesz kapható.
A Zetec kiadásra épülő Fiesta Centurában krómozott külső visszapillantó tükrök és kilincsek, LED-es nappali világítás, 16 colos hétküllős felnik, automata fényszórók és esőérzékelős ablaktörlők találhatók, belső visszapillantója elektrokróm (éjszaka sötétedő) bevonatot és tolatókamerát is kapott - azaz az évfordulós modell extrák tekintetében "kicsivel" felülmúlja százéves ősét.
Alig ezer darabot készítenek az ünnepi modellből, a három és öt ajtóval egyaránt kapható Centurát 82 lóerős 1,25 literes benzinmotor hajtja.
Valószínűleg gyorsan elkapkodják majd a 13 395 fontos alapáron kínált évfordulós modelleket, hiszen az idén harmincöt éves Fiesta amúgy is a legnépszerűbb kisautó a szigetországban, az első félévben eladott 52 327 példánnyal őrzi a kategória első helyét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?