Kiszervezheti autógyártását Németországból a Volkswagen?

A földgázhiány miatt "elmenekülhet" hazájából a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vizsgálja termelésének átcsoportosítását a Volkswagen Csoport a földgázhiány miatt.

Európa legnagyobb autógyártója, a Volskwagen a napokban jelezte, hogy a termelés egy részének átcsoportosítása az egyik lehetőség, hogy normalizálják helyzetüket, ha a gázhiány az idei télnél tovább tart - írja a Bloomberg. A vállalatnak jelentős gyárai vannak Németországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, amelyek az orosz gáztól leginkább függő európai országok közé tartoznak.
Hirdetés
Délnyugat-Európa vagy Észak-Európa part menti zónái lehetnek a legalkalmasabb új helyszínek, mivel hozzáférésük van a tengeren át szállított cseppfolyósított földgázhoz, nyilatkozta a Bloombergnek telefonon a Volkswagen szóvivője. A Volkswagen Csoportnak egyébként már vannak autógyárai Portugáliában, Spanyolországban és Belgiumban, ahol LNG-terminálok is találhatók. Ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy a Volkswagen teljes mértékben kiszervezze gyártását Németországból, hiszen 295 000 dolgozót foglalkoztatnak, valamint a vállalat 20 tagú felügyelőbizottságának mintegy felét a munkavállalók képviselői teszik ki. Bármilyen termelésváltoztatás valószínűleg inkább csak korlátozott számú jármű gyártását jelentené, nem a gyárak teljes leállítását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?