Kitalálod, mely márka villanyautóira kíváncsiak a legtöbben?

Mutatjuk, hogy a Google adatai szerint milyen villanyautókra kíváncsiak a legtöbben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sokak által a villanyautókkal egyet jelentő Tesla még az első tizenötbe sem fért be, abban a kutatásban, amelyben megvizsgálták, hogy melyik autógyártó villanyautóira keresnek a legtöbben a Google felületén.

A villanyautók száma az utóbbi években hatalmas számban megemelkedett, így nem meglepő hogy egyre többen mutatnak érdeklődést az elektromos autók iránt. Egy biztosítócég, a Compare the Market vetette össze a villanyautót is készítő gyártók rangsorát a Google keresések alapján, hogy melyik márka termékeire kíváncsiak a legtöbben. A számítást kissé más megvilágításba helyezi, de a kutatás csak akkor számította bele a keresést az összevetésbe, ha a márka neve után az internetezők beírták az "EV" kifejezést. Az összevetés végeredményét az határozta meg, hogy a kutatásba bevont országokban melyik márkára kerestek rá a legtöbben, így rangsorolva a gyártókat. A Compare the Market a 2022 júniusa és 2023 májusa közötti időszakot vizsgálta összesen 178 ország és 70 autógyártó viszonylatában.
Hirdetés
Némi meglepetésre a Tesla nem került fel a top 15-ös listára, ennek pedig meg is van a nyilvánvaló oka. A kutatásban csak az EV szócskát tartalmazó kereséseket számították, a Tesláról pedig köztudott, hogy csak és kizárólag villanyautókat gyárt, így nagy eséllyel kevesen teszik oda a márka neve mellé a villanyautókat rövidítő kifejezést. De ha nem a Tesla, akkor mégis ki az első? Nem kis meglepetésre a Lotus. A brit márka elektromos autóira 102 országból voltak a legtöbben kíváncsiak, ezzel toronymagasan nyerte az összevetést a fent vázolt szempontok szerint. A második helyen jócskán lemaradva már egy hétköznapibb gyártó, a Toyota áll, amelynek 18 országban örvendenek nagy népszerűségnek az autói - legalábbis a Google keresések alapján. A dobogóra még a Kia fért fel 11 országgal, a harmadik helyről pedig éppen csak lecsúszott a Mini. Az ötödik helyen négyen is osztoznak: a Kínában népszerű BYD, a Hyundai, az MG és a Tata. Az egyre több elektromos modellel előrukkoló Honda a hatodik legtöbb országot nyerte meg magának, míg a BMW és a Mercedes a hetedik helyen végzett a különleges szempontok alapján elvégzett kutatásban. A listára még éppen felfért a Canoo, a Nio, a Rivian és a Ford.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?