Kivilágítatlanul biciklizett éjjel a pályán: csoda, hogy túlélte

Újabb hihetetlen videóval bővült a közutasok gyűjteménye, íme az éjjeli M4 láthatatlan kerékpárosa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kétszer két sávos, leállósáv nélküli, ám szalagkorlátokkal körülzárt M4-es autóúton, a 110 km/órával száguldó autóknak fenntartott sávban, kivilágítatlanul kerékpározott valaki. Félelmetes videót töltött fel az esetről a Magyar Közút.

A közútkezelő legújabb videofelvétele egy teljesen mozdulatlan, éjjeli képpel indul, amelyet az M4-es autóút egyik forgalomfigyelő kamerája rögzített. Az elsőre álló fényképnek tűnő videofelvételen aztán egy aprócska, fel-alá hullámozva mozgó pont jelenik meg. Mint később kiderül, ez egy kerékpáros biciklijének első küllőprizmája, ám ez addig nem válik nyilvánvalóvá, amíg egy szabályosan világító autós utol nem éri és - láthatóan későn érzékelve a kerékpárost, viszonylag hirtelen kormánymozdulatokkal - kikerüli a biciklist. Mindezt egy olyan helyen, ahol nem véletlenül tilos kerékpározni: sem hely, sem pedig menekülőút nincs az autóutakon és autópályákon a kerékpárosoknak, így még akkor is veszélyt jelentenek rájuk a náluk átlagosan 90-110 km/órával gyorsabban haladó autók, ha jól láthatóak.
Hirdetés
A közútkezelő szokás szerint feltöltötte a félelmetes felvételt az instagramra, ahol csak röviden, tömören és lényegre törően kommentálták az eseményeket. "Hatalmas szerencséjére nem gázolták el a bringást, de ez nem rajta múlt. Soha, de soha ne kövessétek a példáját, meg se forduljon a fejetekben ilyen! Az életetek múlhat rajta!" Velük együtt mi is erre kérünk titeket, az alábbi videón is jól látszik, hogy bár egy prizma is több a semminél, mégsem elég arra, hogy vak sötétben észrevegyenek, főleg nem az autóutakon, autópályákon.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?