Kokó tekert egyet a Hungaroringen

Kokó bringával tesztelte a Ring aszfaltját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a motorsportos, a kerékpáros szezon is elkezdődött, s a kettő akár találkozhat is. Kokó kerékpárral ment végig a Hungaroringen.


Néhány napja ökölvívó olimpiai bajnokunk, Kovács „Kokó” István kerékpárral tesztelte a Ring aszfaltját - derül ki a Hungaroring közleményéből. Nem csupán neki, hanem bringás barátainak is az volt a véleménye, annyira jó a tapadás, hogy ez valósággal szárnyakat ad a sportolóknak. „Nem titok, a Hungaroring szóba került, mint leendő olimpiai helyszín – a tervek szerint például a kajakszlalom-versenyeket tarthatnák itt. Ez abszolút nem lenne ördögtől való, az elmúlt két évben többször bebizonyítottuk, hogy nem csupán az autó- és motorversenyzők találnak otthonra nálunk. Jöttek futók, kerékpárosok, triatlonosok, s mindannyian jó élményekkel távoztak. Miért ne fejleszthetnénk tovább a pályát ebbe az irányba is?!” – vetette fel Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. A futáshoz és a kerékpározáshoz ideális helyszín a mogyoródi F1-es pálya, ami pedig az úszást illeti, a vízkészlettel sincs gond, akár medencét vagy mesterséges tavat is könnyedén lehetne építeni.
A kerékpáros kaland természetesen nem meglepő, nem is olyan régen, a Hungaroring villanyautó-gyorstöltőjének átadásán már kerékpáros körrekord is született, s korábban is volt már példa kerékpáros körökre. Mi persze leginkább gumitesztelni járunk a Hungaroingre. Hamarosan jön idei összevetésünk is, addig a tavalyi olvasható.
Hirdetés

Miként gumiteszthez is egyedülállóan jó helyszín a Hungaroring és az ottani Tanpálya, a sportolóknak is remek edzőhely. „Sajnos itthon nagyon kevés olyan létesítmény vagy terület van, amelynek betoncsíkján bátran kiélhetik szenvedélyüket a bringások” – nyilatkozta Kovács „Kokó” István. – „A közúti forgalom gyakorlatilag alkalmatlan rá, a kerékpárutakon pedig azért nem tudnak edzeni, mert õk jóval magasabb sebességgel haladnak, mint a közúton közlekedõk. A Ring azonban remek terep az edzésekre, hiszen itt jó minõségû aszfalton, teljes biztonságban lehet kerekezni. Érdekes, hogy amikor tévén nézi az ember, nem is gondolná, milyen nehéz pálya is a Hungaroring. Az öreg bringás barátaim azt mondják, a pálya aszfaltja megdöbbentõen jól tapad, ezért a megszokottnál nagyobb sebességet is megengedhet magának az ember például a kanyarokban. Egyvalami biztos: a kerékpárosok és akár atléták is csodálatos bázisra lelhetnek itt. Ez a négy kilométeres kör, a hatvan-hetven méteres szintkülönbséggel nagyon odaver a pulzusnak futva és kerékpárral is.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?