Koncepcióból valóság, itt a Volkswagen Beetle Dune

A Volkswagen megmutatta a Beetle Dune változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Majdnem két teljes évvel a legutolsó koncepció után a Volkswagen kihozott valamit, amivel feldobhatná a Beetle eladásait: itt a Dune.


Még 2014 januárjában írtunk a tavalyi Detroiti Autószalonon kiállított Volkswagen Beetle Dune koncepcióról. Már az első Beetlenél elsütötték ezt a fazont, de csak mostanra érett meg annyira, hogy szériagyártásba kerüljön. A hivatalos bemutató csak most, Los Angelesben volt. A Volkswagen Beetle Dunét a Baja buggyk ihlették, innen a sportos orr-rész a méhsejtmintás alsó légbeömlővel és az ezüstszínű, de nem igazi kartervédővel. A polírozott alumínium oldaldísz sem földútra való, de a belvárosban nagyon is jól mutat egy ilyen Beetle csinosításaként.
Hirdetés


Az oldalsó díszcsík tiszta nyolcvanas évek, a fekete plasztik kerékív-burkolatok meg tovább erősítik a (kamu) terepjárós hangulatot. A Dune sajátja a kis hátsó szárny, az egyedi hátsó lökhárító és a LED-es hátsó lámpa is. Nem terepjáró, de a megnövelt hasmagassággal, a szélesített nyomtávval és ezekkel a Canyon fantázianevű, 18 colos felnikkel egész férfias lett a kiállása. A beltérben a narancsszínnel varrott sportülések és a 6,3 colos kijelzővel vezérelt infotainment rendszer tűnhet fel, de emellett prémium hifi, kulcs nélküli rendszer és kétzónás automata klíma is jár ehhez a Bogárhoz. A Dune Beetle Amerikának szánt motorja az ismert, de eddig ebben a sorozatban nem kínált 1.8-as TSI 172 lóerővel. Európában lesz belőle 110, 150 és 220 lovas benzines is 1,2 és 2,0 liter között. A dízel is úton van már, 1.6-os és kétliteres jön 110 és 150 lóerővel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?