Könnyebb lesz az új Opel Insignia

Több mint egy mázsát dob le magáról az Opel Insignia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német gyártó zászlóshajójának következő generációja több mint 100 kilós fogyókúrával érkezik 2017-ben.


Az Opel Insignia második generációjának világpremiere 2017-re várható. Formavilágát állítólag nagymértékben fogja befolyásolni a Monza koncepció, igaz nem lesz olyan drámai megjelenésű, ugyanakkor sokkal inkább fog hasonlítani egy négyajtós kupéhoz, mint egy méretes ötajtóshoz. Ha már a méretnél járunk, érdemes megemlíteni, hogy 10 mm-es tengelytáv növekedés is várható, melynek legnagyobb hasznát a hátul ülők élvezhetik majd.
Hirdetés

A jelenlegi források alapján úgy tűnik, hogy kizárólag ötajtós és kombi változatban készül majd. Tömege akár 130 kg-mal is könnyebb lehet, melynek eredményeképpen a fogyasztás is kedvezőbben alakul. A technikai részletek még csak korlátozottan állnak rendelkezésre. Azt viszont már sejteni lehet, hogy a műszerfal várhatóan teljesen digitális lesz, melyet head-up kijelző egészít majd ki és a frissített motorok sem maradnak majd el. Az új Insignia két év múlva debütál a Frankfurti Autószalonon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?